Kom jij bij ons werken?

Werken in een snoepjesfabriek, het is én blijft iets bijzonders. Maar bij CCI is het meer dan dat. Wij hebben met elkaar een missie. En daarin zetten we het liefst grote stappen. Daarom vormt iedereen die bij ons werkt een belangrijke schakel in het hele productie- en verkoopproces. Jij doet er toe! Nieuwsgierig? Ontdek hier of wij bij jou passen.

Werken bij CCI betekent...

Kom je bij ons werken, dan kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. Daar hechten wij - net als jij - veel waarde aan. Onze primaire arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de CAO voor de zoetwarenindustrie. Naast een goed salaris en dito pensioenregeling zien wij de gezondheid van onze medewerkers als een groot goed. Daarom bieden wij ook extra's als een fietsplan, gratis fruit en interessante workshops over bijvoorbeeld de combinatie van goed slapen en het werken in ploegendiensten.

Maar het meest belangrijke vinden wij dat iedereen met plezier naar het werk gaat. En daar denken de medewerkers, volgens ons medewerkersonderzoek, net zo over.

Ben jij te 'verleiden' voor een zoete job?

Smile, maak kennis met onze collega's

Regelmatig vragen wij onze collega's naar hun ervaringen. Hoe is het om bij CCI te werken? Wat doen ze precies? Wat zijn hun grootste uitdagingen en ga zo maar door. Nieuwsgierig? Klik dan op de foto's voor een uitgebreid interview.

Veelgestelde vragen over onze arbeidsvoorwaarden

Wat kan ik bij CCI verdienen?

Wij werken volgens de CAO voor de zoetwarenindustrie. Check deze link naar de CAO voor duidelijke richtlijnen. Onze salarissen zijn allemaal op basis van een 36-urige werkweek.

Mag ik ook opleidingen volgen?

Ja zeker! Bij CCI bieden we jou verschillende ontwikkelmogelijkheden. En heb je zelf wensen, dan kan je dit natuurlijk altijd met je leidinggevende bespreken.

Hebben jullie een collectieve ziektekostenverzekering?

Ja, wij hebben met twee zorgverzekeringen afspraken gemaakt voor een collectiviteitsvoordeel. Dat betekent dat je korting krijgt op je zorgverzekering en op die van je gezinsleden. Met een uitgebreide dekking afgestemd op onze werkzaamheden en een ruime keuze aan extra aanvullende pakketten.

Mag ik ook snoep mee naar huis nemen?

Natuurlijk! Wij bieden je regelmatig de mogelijkheid om zelf je snoep te scheppen.

Veelgestelde vragen over solliciteren bij CCI

Ik wil graag een open sollicitatie versturen, wat moet ik doen?

Laat ons gewoon weten wat je zoekt en mail dit samen met je actuele cv naar werken@ccicandy.nl.

Hebben jullie stageplaatsen beschikbaar?

Superleuk als je interesse hebt hiervoor! Ja, we hebben op verschillende afdelingen af en toe stageplekken beschikbaar. Dat kan bv. zijn in ons communicatie- of HR-team, op de kwaliteitsafdeling of bij onze technische dienst. Maar ook andere afdelingen staan hier open voor. Laat ons dan weten wat je studeert, hoeveelste jaar je bent, wat voor soort stage je zoekt, voor hoe lang en per wanneer. Stuur dit samen met je actuele cv naar werken@ccicandy.nl en je hoort zo snel mogelijk van ons!

Hoe kan ik me goed voorbereiden op een sollicitatiegesprek?

Wij vinden het natuurlijk belangrijk dat je weet bij welk bedrijf en naar welke functie je solliciteert. Dat kan al heel makkelijk door gewoon deze website eens goed te bekijken. Hier kun je namelijk al best veel over CCI vinden. Een andere tip: bedenk naar aanleiding van de vacaturetekst alvast wat vragen, die je wilt stellen tijdens het sollicitatiegesprek. Standaardvragen die je van ons kan verwachten zijn: vertel eens iets over jezelf, waar ben je goed in, wat zijn je competenties en wat zijn je ontwikkelpunten. En verder...., wees gewoon jezelf!

Veelgestelde vragen over werken in de fabriek

Hoe ziet jullie ploegendienst er per vestiging uit?

Per locatie werken wij op een andere manier.

Drachten: In de productie werken we standaard met een drieploegendienst. Voor techneuten geldt in Drachten een tweeploegendienst. Ook vragen wij je af en toe om een oproep- of dagdienst te draaien.

Oosterwolde: In de dropjesfabriek werken wij voor alle functies met tweeploegendienst. Techneuten hebben daarnaast af en toe een oproepdienst of dagdienst.

Hoorn: In onze Engelse-drop-fabriek werken wij alleen met een dagdienst.

Geldt bij jullie een ploegentoeslag?

Ja zeker. Lees onze CAO als je precies wilt weten hoe dit geregeld is bij CCI.

Wat voor een kantine hebben jullie?

Wij hebben in elke fabriek een kantine met koelkast, servies, bestek en een magnetron waar je je eigen eten kunt klaarmaken. Voor iedereen ligt fruit klaar en je kunt hier ook zelf snoep scheppen om zo nu en dan mee naar huis te nemen. Ja ja, we werken natuurlijk wel in een snoepjesfabriek.

Heb ik speciale kleding nodig voor in de fabriek?

Wij werken met strikte hygiënevoorschriften. Daar is kleding én bescherming een belangrijk onderdeel van. Dat hoef je natuurlijk niet zelf te regelen, dat doen wij voor je.

Veelgestelde vragen over werken op kantoor

Hebben jullie een thuiswerkbeleid?

Ja, wij bieden je de mogelijkheid om hybride te werken daar waar mogelijk. Natuurlijk gaat dat ook altijd in overleg met je leidinggevende.

Als ik bij jullie kom werken, krijg ik dan een laptop en telefoon?

Als dit past bij je functie, dan regelen wij dit natuurlijk voor je. "Zonder" is in deze tijd bijna niet meer denkbaar.

Hebben jullie flexwerkplekken op kantoor?

In principe heeft iedereen bij ons een redelijke vaste werkplek. Ja daar zijn we misschien wel wat ouderwets in. Maar je bent vrij om af en toe lekker ergens anders te gaan zitten. Mits er natuurlijk plek is en je dat zelf wil.